ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Οι παραλίες του νησιού αποτελούν στολίδια του Αιγαίου με πεντακάθαρα νερά καθαρές αμμουδιές ιδανικές για κολύμβηση και χαλάρωση .

Στον Άγιο Γεώργιο  έχετε άμεση πρόσβαση είναι αμμώδης και υπάρχουν υπέροχα αλμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά.Επίσης αρκετά κοντά υπάρχουν ταβέρνες που μπορούν να καλύψουν διάφορες γαστρονομικές ανάγκες που γεννά η κολύμβηση .

Το Λιβάδι είναι το στολίδι του νησιού.Αμμώδης παραλία αρκετά μεγάλη, λίγα δέντρα γαλαζοπράσινα νερά ιδανική και για μικρούς κολυμβητές με  ήπιο βυθό.

Το Τουρκοπήγαδο είναι μικρή παραλία με μεγάλα βότσαλα και είναι προσβάσιμη οδικώς.
Η βορεινή σπηλιά έχει εκπληκτικό βυθό αλλά η πρόσβαση χρειάζεται περίπου δεκαπεντάλεπτο περπάτημα ακολουθώντας το μονοπάτι .

Το αμμούδι του Μέριχα ο Καρβουνόλακος έχει πανέμορφα βότσαλα η πρόσβαση γίνεται με το εκδρομικό σκάφος “Άνεμος” που εκτελεί προγραμματισμένα δρομολόγια καθημερινά.Αξίζει να πάει κανείς να δει τον όρμο Μέριχα ο οποίος περιβάλλεται από κατακόρυφους βράχους με ύψος μεγαλύτερο των εκατό μέτρων.  Στα ανοίγματα των βράχων αυτών βρίσκουν φυσικές σπηλιές τα πουλιά.

Η Αλιμιά είναι ένα μοναδικό στολίδι μια παραλία που είναι ιδανική για κολύμβηση και εξερεύνηση του μαγευτικού βυθού της.Επίσης στο βυθό της υπάρχει ένα απομεινάρι από ένα μαχητικό σκάφος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.Πρόσβαση έχει από τη θάλασσα μόνο με το εκδρομικό σκάφος.

Κατά την διάρκεια των θερινών μηνών μπορείτε να κάνετε το γύρο του νησιού με ταχύπλοο και να ανακαλύψετε παραλίες οι οποίες δεν είναι προσβάσιμες με άλλα μέσα μεταφοράς.