ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Το σημαντικότερο σημείο του νησιού που πρέπει όλοι να επισκεφτούν είναι το μεγαλοπρεπές σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη.Φτάνει κανείς ακολουθώντας ένα μονοπάτι βουνό και συναντά ένα εξαιρετικό σπήλαιο που θεωρείται από τους ειδικούς το μεγαλύτερο των Κυκλάδων και ίσως ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας.

Ο μύθος αναφέρει ότι πρόκειται για το σπήλαιο του Κύκλωπα Πολύφημου και από τις πέτρες που πετούσε στον Οδυσσέα δημιουργήθηκαν τα ξερονήσια Άβελοι. Επίσης ο όρμος του Μέριχα βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού με εύκολη πρόσβαση με διαμορφωμένο μονοπάτι εκεί ο επισκέπτης αντικρίζει πελώρια βράχια ύψους εκατό και πλέον μέτρων.Το κάστρο στο λιβάδι που περιέχει ευρήματα από την Νεολιθική εποχή. Στο νησί υπάρχουν χαραγμένα μονοπάτια που επιτρέπουν στον επισκέπτη να διασχίσει όμορφες διαδρομές και να συναντήσει τα σπάνια πτηνά που έχουν βρει καταφύγιο στο βουνό του πάπα.

Το ξενοδοχείο Αίολος βρίσκεται στην Ηράκλεια Κυκλάδων που ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των μικρών Ανατολικών Κυκλάδων ΝΔ της Νάξου.Είναι κτισμένο στην κορυφή του λόφου του κεντρικού οικισμού της Ηρακλειάς σε απόσταση περίπου 450 μέτρα από τις πιο δημοφιλής παραλίες του νησιού.